Γνήσια Ανταλλακτικά

γνήσια ανταλλακτικά Grundfos

Ανταλλακτικά αντλιών, γιατί να επιλέξω γνήσια και όχι imitation (ιμιτασιόν);

Έπειτα από κάποια μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητο,  στο air-condition, ακόμη και στο κινητό μας τηλέφωνο, όλοι μας έχουμε βρεθεί μπροστά στο παρακάτω δίλημμα: «να επιλέξω ένα γνήσιο ή ένα imitation ανταλλακτικό;» Είμαστε εξοικειωμένοι λοιπόν με τους όρους γνήσιο και imitation, γνωρίζουμε όμως τι σημαίνουν πραγματικά;

Με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δούμε ότι ο όρος γνήσιο αναφέρεται σε αυτό που έχει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του είδους του, προέρχεται από τον πρωτότυπο κατασκευαστή και χαρακτηρίζεται από την ποιότητα που του αποδίδεται. Είναι κατασκευασμένο και δοκιμασμένο με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί πλήρως, το λειτουργικό σύστημα στο οποίο εντάσσετε.  Δεν έχει νοθευτεί, δεν αποτελεί απομίμηση κάποιου άλλου προϊόντος αλλά είναι αυτό που πραγματικά δηλώνεται.
Ενώ ο όρος imitation αναφέρεται σε προϊόν που αποτελεί απομίμηση κάποιου άλλου προϊόντος (με υψηλότερη ποιότητα και επώνυμη προέλευση), με μοναδικό σκοπό την χαμηλότερη τιμή από το πρωτότυπο.
Η σωστή λειτουργία κάθε μηχανήματος έχει δοκιμαστεί με τα γνήσια ανταλλακτικά, τα οποία παρασκευάζονται από τον κατασκευαστή του μηχανήματος ή από κάποιον επίσημο συνεργάτη του, ενώ τα imitation που είναι απομίμηση των γνήσιων, μπορεί αρχικά να είναι μια οικονομικότερη λύση, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να μας δημιουργήσουν πολλά και πολύ ακριβότερα προβλήματα.

Έπειτα λοιπόν από την βλάβη και το απαραίτητο service της συσκευής μας, έγκειται στην ευθύνη του τεχνικού,  να βρει το ανταλλακτικό με την καλύτερη ποιότητα και στην καλύτερη τιμή. Έτσι πολλές φορές καταφεύγουμε στην  χρήση imitation ανταλλακτικών, λόγω του χαμηλότερου κόστους τους. Σε ορισμένες κατηγορίες και υπό διάφορες συνθήκες όπως στην περίπτωση του αυτοκινήτου ή του κινητού μας τηλεφώνου, η χρήση imitation ανταλλακτικών μπορεί να μην επηρεάζει την απόδοση της συσκευής. Το να χρησιμοποιήσουμε ένα imitation πλήκτρο στο κινητό μας τηλέφωνο ή ένα imitation καθρέφτη στο αυτοκίνητο μας, δεν θα αλλάξει την λειτουργία της συσκευής ή του μηχανήματος. Συμβαίνει όμως το ίδιο και στην περίπτωση των αντλιών;

Για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην επιλογή γνήσιων ή imitation ανταλλακτικών για την αντλία μας, θα πρέπει να εξετάσουμε και άλλους παράγοντες. Αρχικά ένας πολύ βασικός παράγοντας είναι η χρησιμότητα της αντλίας.
Η αντλία είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την μετακίνηση υγρών.
Οι αντλίες γενικά επιτυγχάνουν κίνηση των υγρών μέσω μηχανικής δράσης, για πολλές και διαφορετικές χρήσεις.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε τις αντλίες είτε για να προφυλαχτούμε σε περίπτωση πλημμύρας, είτε για να έχουμε σωστή κατανομή νερού στο νοικοκυριό μας ή στην επιχείρηση μας, είτε για την διαχείριση των λυμάτων, είτε στις περιπτώσεις των βιομηχανιών, όπου η χρήση των αντλιών είναι απολύτως αναγκαία και εξυπηρετούν με πολλούς και διάφορους τρόπους την παραγωγή.
Η χρήση κάθε συγκεκριμένου τύπου αντλίας μάς προσφέρει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, λύσεις που είτε ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες καταστροφής των περιουσιακών μας στοιχείων, είτε μας προσφέρουν την δυνατότητα καθαρού και τρεχούμενου νερού, είτε διευκολύνουν στην διαχείριση των λυμάτων, είτε είναι απαραίτητες για την παραγωγή των προϊόντων της βιομηχανίας.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι παρόλο που οι αντλίες λειτουργούν στο παρασκήνιο, δηλαδή χωρίς την επίβλεψη μας, μας δίνουν λύσεις σε θεμελιώδη προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην σύγχρονη εποχή. Η εύρυθμη λειτουργία της αντλίας, είναι απαραίτητη, ακριβώς διότι λειτουργεί στο παρασκήνιο και κάποιο τυχόν πρόβλημα που ίσως προκύψει θα γίνει αντιληπτό όταν πλέον θα είναι πολύ αργά.
Ενώ στις περιπτώσεις του αυτοκινήτου ή του κινητού μας τηλεφώνου, η μη σωστή λειτουργία τους μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτή, αντιθέτως η λάθος λειτουργία μιάς αντλίας που δεν συντηρείτε σωστά ή συντηρείται με imitation ανταλλακτικά, μπορεί να είναι ζημιογόνες ή ακόμα και καταστροφικές.

Ένας δεύτερος παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι το εύρος της αγοράς στη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Γνωρίζοντας ότι ένα imitation ανταλλακτικό είναι απομίμηση ενός γνήσιου, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να γνωρίζουμε και να εμπιστευόμαστε τον κατασκευαστή του. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου η αγορά είναι πολύ διευρυμένη, και μπορούμε να βρούμε imitation ανταλλακτικά ποιοτικά και σε καλή τιμή από πολύ αξιόλογους κατασκευαστές. Μεγαλύτερη ποικιλία σημαίνει καλύτερη επιλογή και μεγαλύτερο εύρος τιμών.  Στην περίπτωση των αντλιών όμως,  η αγορά δεν είναι αρκετά διευρυμένη και ο στόχος όσων imitation κυκλοφορούν, είναι μοναδικά η χαμηλότερη τιμή διάθεσης του ανταλλακτικού και όχι η αντίστοιχη ποιότητα με το πρωτότυπο.
Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ακριβώς λόγω της χρησιμότητας της αντλίας μας, της απομακρυσμένης χρήσης της, αλλά και γνωρίζοντας ότι ο κίνδυνος αστοχίας των imitation ανταλλακτικών είναι μεγαλύτερος, είναι πολύ πιο συνετό να αντικαθιστούμε τα παλιά μέρη της αντλίας μας με γνησία ανταλλακτικά. Και εάν η μόνη μας ένσταση για την επιλογή γνήσιων ή imitation ανταλλακτικών είναι η διαφορά στην τιμή τους, θα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος που θα προκαλούσε η μη εύρυθμη λειτουργία της αντλίας μας. Τα γνήσια ανταλλακτικά δουλεύουν ακριβώς όπως εκείνο που αντικαθίσταται. Τα γνήσια ανταλλακτικά είναι όλα ίδια, ενώ τα ιμιτασιόν όχι. Τι νόημα έχει η κατοχή μιας αντλίας χωρίς να είμαστε βέβαιοι για την εύρυθμη λειτουργία της; Χωρίς να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι θα λειτουργεί καλύπτοντας τις ανάγκες μας, βάση των οποίων την επιλέξαμε;

Η εταιρεία μας, αναλαμβάνει το service  της αντλίας σας και αποκαθιστά οποιαδήποτε βλάβη χρησιμοποιώντας μόνο γνήσια ανταλλακτικά. Έχοντας ως στόχο την ποιότητα και την συνέπεια και λαμβάνοντας υπόψη μας τις ανάγκες σας, επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα ανταλλακτικά και με αυτό τον τρόπο  μπορούμε να σας εγγυηθούμε για την σωστή λειτουργία της αντλίας σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
close slider

    el